29.03.2015 20:06

Roemenië en Noord-Ierland doen goede zaken

Roemenië en Noord-Ierland hebben zondag belangrijke overwinningen geboekt in de kwalificaties voor het EK voetbal van 2016 in Frankrijk. De Roemenen versloegen op eigen veld de Faeröer met 1-0. Noord-Ierland boekte een zege op Finland: 2-1.

Claudiu Keserü zette Roemenië in Ploiesti halverwege de eerste helft op voorsprong: 1-0. Dat bleek genoeg voor de winst. Bij Noord-Ierland was Kyle Lafferty de grote man. Hij nam beide Noord-Ierse treffers, in de 33e en 38e minuut, voor zijn rekening. Berat Sadik deed pas in blessuretijd iets terug voor Finland, waar Niklas Moisander het hele duel in de achterhoede speelde.

Roemenië gaat dankzij de overwinning aan kop in poule F, met dertien punten uit vijf wedstrijden. Noord-Ierland staat tweede met een punt minder.