29.03.2015 22:43

Portugal met minimaal verschil langs Servië

Het Portugese voetbalelftal heeft zondag een volgende stap gezet in de richting van het EK 2016 in Frankrijk. De Portugezen versloegen op eigen veld Servië met 2-1. Portugal gaat daardoor met negen punten uit vier duels aan kop in groep I van de kwalificaties. Servië lijkt met één punt na vier wedstrijden vrijwel zeker een streep te moeten zetten door het EK.

Ricardo Carvalho zette Portugal na tien minuten op voorsprong met een rake kopbal. Nemanja Matic bracht Servië met een prachtige omhaal op 1-1 na een uur spelen, maar een minuut later was het Fábio Coentrão die Portugal andermaal op voorsprong zette. Bij Servië bleef Nemanja Gudelj op de bank.

Denemarken volgt in groep I op de tweede plek, met twee punten minder dan Portugal. Ook Albanië heeft zeven punten. Dat land won zondag met 2-1 van Armenië. Yura Movsisyan zette de Armenen nog wel op voorsprong, maar toen Hovhannes Hambardzumyan in de tweede helft twee keer geel kreeg konden ze de voorsprong niet meer vasthouden. Mergim Mavraj en Shkëlzen Gashi bogen de achterstand om in de zege.

Denemarken speelde het oefenduel met Frankrijk, omdat de Fransen als gastheren al verzekerd zijn van EK-deelname. Frankrijk won de vriendschappelijke wedstrijd in Saint-Etienne met 2-0. Alexandre Lacazette en Olivier Giroud tekenden in de eerste helft voor de doelpunten. Bij Denemarken verscheen Nicolai Boilesen aan de aftrap. De Ajacied werd in de rust gewisseld voor Simon Poulsen van AZ. Lasse Schöne verving in de slotfase Christian Eriksen.