30.03.2015 16:00

Bondscoach Hiddink zet de focus op plek twee

Op weg naar het WK in 2014 wist Oranje twee keer te winnen van Turkije, maar zaterdagavond lukte dat niet. Bondscoach Guus Hiddink weet echter niet hoe dat komt.

"Dat weet ik niet", zei de bondscoach tijdens de persconferentie van woensdagmiddag. "Daar heb ik te weinig inzicht in. Ik was er niet bij. Ik kan een beetje gaan zwetsen, maar dat wil ik niet gaan doen", aldus Hiddink, die daar zijn spelersgroep ook niet mee belast heeft. "We hebben daar de spelers niet over gesproken."

Hiddink richt zich niet op plek drie. Hij wil meer. "Nou wij hebben nog altijd de focus op een plekje hoger. We hebben nog wel zicht op plek twee", aldus de bondscoach, die weet dat dinsdagavond het oefenduel met Spanje wacht. De Spanjaarden willen revanche voor het duel op het WK (5-1 winst voor Oranje) "Ja, ik wil niet vervelend doen over die wedstrijd, want dat was een prachtige 5-1. Maar Spanje was beter. Net voor rust draaide dat gelukkig om, daarna kreeg Arjen (Robben, red.) in de tweede helft vleugels. Spanje zal die wedstrijd wel even weg willen poetsen." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner