14.04.2015 12:03

Nijhuis naar Spanje voor Europa League-duel

Scheidsrechter Bas Nijhuis fluit donderdag de kwartfinale van de Europa League tussen Sevilla en Zenit St. Petersburg. De KNVB heeft dat dinsdag aangekondigd. Het is voor de arbiter zijn 58e internationale wedstrijd maar voor het eerst dat hij een kwartfinale leidt in de Europa League.

Sevilla speelt donderdag thuis. De return staat een week later gepland. Sevilla is de titelverdediger in het toernooi. Zenit won de de UEFA Cup in 2008. Het duel in Sevilla is de zevende Europese wedstrijd van Nijhuis dit seizoen. Hij mocht eerder al drie keer fluiten in de Europa League, terwijl hij ook één keer een wedstrijd in de Champions League mocht leiden. Daarnaast was hij twee keer actief in de voorronde van de Europa League.

Op 17 september floot hij zijn enige Champions League-duel. FC Porto was destijds in eigen huis met 6-0 te sterk voor BATE Borisov. Nijhuis trok in Portugal twee keer de gele kaart. Zijn laatste duel in de Europa League was op 19 maart. Dinamo Moskou ontving Napoli, maar er werd niet gescoord in Rusland. Nijhuis gaf tijdens dat duel onder meer oud-PSV'er Dries Mertens een gele kaart.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner