14.04.2015 20:15

Juventus start met Pirlo in kwartfinale CL

Dinsdagavond worden de eerste kwartfinales van de Champions League gespeeld. Juventus neemt het op tegen Monaco. De ploeg uit Turijn start het tweeluik thuis en dat doet het met Andrea Pirlo in de basis.

Juventus had Andrea Pirlo het weekend vrijaf gegeven, omdat hij al kampte met langdurig blessureleed. Zonder Pirlo kreeg het wel de deksel op de neus. Tegen Parma werd namelijk met 1-0 verloren. De middenvelder maakt vanavond sinds anderhalf maand zijn rentree. Trainer Massimiliano Allegri heeft daardoor een nagenoeg fitte selectie. Carlos Tévez en Gianluca Buffon zijn weer fit en zij starten beide in de basis bij 'de Oude Dame'. Alleen Paul Pogba is afwezig. Hierdoor bestaat het middenveld uit Claudio Marchisio, Arturo Vidal en Andrea Pirlo. 

Centraal achterin heeft Allegri nog de keuze tussen Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli, maar de Italiaanse oefenmeester heeft gekozen voor eerste twee spelers. Barzagli is niet fit en daardoor is de keus voor de trainer extra makkelijk.

Bij AS Monaco is de grote afwezige Dimitar Berbatov. De spraakmakende spits zit op de bank. Ook Bernardo Silva, van het weekend nog matchwinner, moet op de bank brommen. Maarten Stekelenburg houdt de bank warm. Dat is een minder grote verrassing. Zijn concurrent Danijel Subašić is bezig aan een sterk seizoen en gunt de Nederlandse doelman geen kans in het eerste elftal. Stekelenburg speelde tot nu toe slechts één competitieduel.

Vanaf 20.45 is dit duel LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner