15.04.2015 20:06

PSG start tegen Barcelona met Van der Wiel

Gregory van der Wiel concentreert zich op de bal tijdens Paris Saint-Germain - Saint-Étienne. (31-08-2014)
Gregory van der Wiel concentreert zich op de bal tijdens Paris Saint-Germain - Saint-Étienne. (31-08-2014)

Gregory van der Wiel mag zich opmaken voor een basisplaats bij Paris Saint-Germain. Hij is woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen FC Barcelona rechtsback. De oud-Ajacied heeft in Parijs een basisplaats, omdat David Luiz niet fit genoeg is om te starten.

Marquinhos neemt de positie van David Luiz over. Hij is normaliter rechtsback, maar vormt tegen FC Barcelona het centrale duo met Thiago Silva. Door de afwezigheid van de geschorste Zlatan Ibrahimović is Edinson Cavani de spits. Hij wordt geflankeerd door Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore. Ook Marco Verratti is geschorst, zijn vervanger is Yohan Cabaye. De lijst met afwezigen wordt gecompleteerd door de geblesseerde Thiago Motta. Op het middenveld wordt hij vervangen door Adrien Rabiot.

Bij FC Barcelona zit rechtsback Dani Alves een schorsing uit. Zijn vervanger heet Montoya. Verder heeft FC Barcelona tegen opzichte van het competitieduel van afgelopen zaterdag met Sevilla (2-2) een andere doelman en centrale verdediger. Zoals bij alle Europese wedstrijden keept Marc-André ter Stegen. Centraal achterin kiest trainer Luis Enrique voor Javier Mascherano in plaats van Jérémy Mathieu.

De wedstrijd is LIVE te volgen.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner