16.04.2015 14:18

Suárez: "Moest Luiz wel twee panna's geven"

Luis Suárez (l.) en David Luiz (r.) zitten in de clinch tijdens het Champions League-duel Paris Saint-Germain - FC Barcelona. (15-04-2015)
Luis Suárez (l.) en David Luiz (r.) zitten in de clinch tijdens het Champions League-duel Paris Saint-Germain - FC Barcelona. (15-04-2015)

Luis Suárez was de grote man van het duel tussen PSG en Barcelona. De spits wist twee keer op een fraaie manier te scoren. Door zijn goals stond David Luiz wel voor schut.

Voordat Suárez de bal in tegen de touwen schoot, gaf hij de Braziliaanse verdediger namelijk tot twee keer toe een panna. De spits legt uit dat hij geen keuze had. "Als een spits zoek je altijd naar goals en de twee bewegingen kwamen daarbij goed van pas", legt Suárez uit tegen het Spaanse AS. "Ik moest Luiz wel twee keer door de benen spelen. Het was de enige en beste optie die ik had."

Voor Luiz was het extra pijnlijk, omdat door die twee panna's Suárez direct twee keer wist te scoren. Barcelona won uiteindelijk met 3-1. "We waren vanaf de eerste minuut geconcentreerd. We wisten dat we alles moesten geven", gaat Suárez verder. De Uruguayaanse aanvaller durft echter nog niet te stellen dat Barcelona door is naar de halve finale van de Champions League. "In voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren. PSG heeft erg veel kwaliteit, we moeten voorzichtig zijn. Het is nog niet over. Het wordt een mooi duel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner