21.04.2015 22:36

Sterk Bayern revancheert zich tegen Porto

Bayern München-spelers Thomas Müller (l.) en Thiago (r.) kunnen wederom een feestje vieren na een doelpunt van de Duitsers tegen FC Porto. (21-04-2015)

Bayern München heeft met speels gemak afgerekend met FC Porto. De Duitsers speelden - met name in de eerste helft - dominant en hebben zich daardoor gekwalificeerd voor de halve finale van de Champions League.

Bayern München moest een 3-1 achterstand goedmaken en liet er geen gras over groeien. De Zuid-Duitsers domineerden de Portugezen tijdens het eerste bedrijf. FC Porto kwam tijdens de eerste helft welgeteld één keer in de buurt van doelman Manuel Neuer, maar de ploeg van trainer Julen Lopetegui werd nimmer gevaarlijk.

De aanstaande kampioen van Duitsland was daarentegen ontketend. Bayern München speelde weergaloos voetbal en had binnen een half uur spelen een 3-0 voorsprong te pakken. Vooral de 3-0 van Robert Lewandowski was een schitterende treffer. De Pool was ook verantwoordelijk voor de 5-0, terwijl tussendoor ook Thiago Alcântara, Jérôme Boateng en Thomas Müller trefzeker waren tijdens de eerste 45 minuten.

FC Porto probeerde tijdens het tweede bedrijf offensiever te spelen. De Portugezen hadden meer balbezit en speelden af en toe op de helft van de tegenstander, maar lange tijd kwam FC Porto niet tot grote kansen. In de 73e minuut was het echter plotseling raak. Héctor Herrera haalde de achterlijn en gaf voor op Jackson Martínez. De Colombiaan stond bij de tweede paal te wachten en kopte raak: 5-1.

FC Porto bleef in de slotfase dreigend, maar het was Bayern München dat nog een keer scoorde. Scheidsrechter Martin Atkinson stuurde eerst Ivan Marcano met twee keer geel uit het veld. De vrije trap die daarop volgde werd benut door Xabi Alonso: 6-1. Bayern München kan aankomend weekend kampioen worden tegen Hertha BSC en zal bovendien binnenkortactief zijn in de halve finale van de Champions League. FC Porto speelt dit weekend een topduel en mag zich revancheren tegen SL Benfica.

Door: Jurre Hermans