21.04.2015 22:35

Barcelona voor de rust al klaar met PSG

Neymar draait er niet omheen nadat hij FC Barcelona met zijn tweede treffer op een 2-0 voorsprong heeft gezet tegen Paris Saint-Germain. (21-04-2015)

Barcelona heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de Champions League door ook de return te winnen van Paris Saint Germain. In Barcelona was de thuisploeg met 2-0 te sterk. Paris Saint Germain kwam er nooit aan te pas.

Voor Paris Saint Germain was  het vooraf al een bijna onmogelijke opgave om met meer dan drie doelpunten verschil in en tegen Barcelona te winnen. De heenwedstrijd in Parijs werd immers met 1-3 gewonnen door de ploeg van trainer Luis Enrique. Enige hoop werd vooraf geboden door de terugkeer van Marco Verratti en Zlatan Ibrahimović, maar lang duurde het niet in Barcelona of de hoop was al weggeëbd. Vanaf het begin van de wedstrijd was er maar één ploeg dicteerde en dat was de thuisploeg. Na een klein kwartier spelen was het Andrés Iniesta die na een prachtige solo vanaf de middellijn langs drie man soleerde en de bal op Neymar speelde. De Braziliaan sprintte tussen twee verdedigers door en omspeelde daarna doelman Salvatore Sirigu.

Na de 1-0 bleef de opdracht voor de Parijzenaren hetzelfde. De ploeg van Blanc moest namelijk nog steeds minimaal drie keer scoren. Na de 1-0 werd Paris Saint Germain ook wel sterker, maar echte grote kansen kreeg de ploeg niet. Even dacht Zlatan Ibrahimović de gelijkmaker op de borden te schieten, maar de goal werd afgekeurd omdat de Zweed in buitenspelpositie stond. Een goal viel er nog wel in de tweede helft, maar niet aan de kant van Paris Saint Germain. In de 34ste minuut was het Dani Alves die de bal met links perfect op het hoofd van Neymar legde, die op zijn beurt de bal achter Sirigu kopte. De directe tegenstander van Neymar, Gregory van der Wiel, was in geen velden of wegen te bekennen.

Opmerkelijk was overigens het feit dat zowel Zlatan Ibrahimović als Lionel Messi weinig in het spel bij beide teams voorkwam. Pas in de tweede helft lieten beide wereldsterren zich iets meer gelden, maar daarmee was ook alles gezegd. Omdat Ibrahimović weinig ballen voor de goal zag komen, ging de spits de ballen maar ophalen op eigen helft. Ook Messi werd weinig in het spel betrokken. Het publiek veerde een keer op toen Messi de combinatie aanging met Neymar en daarna van buiten de zestien Sirigu wilde passeren met een lepe stift. De Italiaanse doelman in Franse dienst liet zich niet verrassen en pikte de bal op.

Paris Saint Germain kreeg nog een paar kansen in de tweede helft. Barcelona nam gas terug en liet de Fransen komen. Andrés Iniesta werd al vroeg gewisseld en datzelfde gold voor Busquets. Zij kregen vroegtijdig rust. Zlatan Ibrahimović werd liet zich nog heel even een keer zien toen hij met grote passen naar de zestien van Barcelona ging en daarna hard uithaalde. Zijn schot werd weggestompt. Door de 2-0 winst van Barcelona op Paris Saint Germain, zien we in ieder geval twee Spaanse ploegen terug in de halve finales van de Champions League. Woensdagavond komen Atlético Madrid en Real Madrid nog in actie. Eén van hen zal zich later ook mogen opmaken voor de halve finale. Door de winst van Bayern München is er naast de Spaanse ploegen nog plek voor één andere ploeg en dat zal de winnaar zijn tussen AS Monaco en Juventus.

Door: Thomas Mulder