22.04.2015 14:47

Vertrokken verdediger baalt van mislopen Ajax

Club Brugge-spelers Stefano Denswil (r.) en Timmy Simons (l.) vieren een feestje na de 2-1 winst tegen Standard Luik. (06-04-2015)
Club Brugge-spelers Stefano Denswil (r.) en Timmy Simons (l.) vieren een feestje na de 2-1 winst tegen Standard Luik. (06-04-2015)

Stefano Denswil vertrok afgelopen transferperiode van Ajax naar Club Brugge. Volgens de verdediger is de overstap naar België geen stap terug. Hij had graag in Europa League tegen Ajax gespeeld om zijn standpunt te bewijzen.

"Carrières kunnen vreemd lopen, hè", zegt Denswil tegenover Voetbal International. "Maar dat Club Brugge een beter seizoen draait dan Ajax, zie ik niet als persoonlijke overwinning voor mijzelf. Ik ben gewoon blij dat ik nu basisspeler ben. Als ik straks met Club de landstitel win, zal het wel anders voelen dan in de afgelopen twee jaar. Oké, vorig seizoen speelde ik bij Ajax ruim twintig duels, maar hier sta ik vrijwel elke wedstrijd in de basis. Nu is mijn inbreng vele malen groter."

"Misschien had ik deze stap wel nodig. Vooral fysiek kan ik mij hier doorontwikkelen. De afgelopen periode heb ik veel geleerd. Iedereen in Nederland had het over een stap terug, maar daar klopt niets van. Achteraf jammer dat we nu in de Europa League tegen Dnipro in plaats van Ajax voetballen, dan had iedereen het niveau van Club met eigen ogen kunnen zien..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner