22.04.2015 22:40

Chicharito schiet Real Madrid langs rivaal

Javier Hernández (m.) is door het dolle heen nadat hij Real Madrid op een 1-0 voorsprong heeft geschoten tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid. (22-04-2015)

Javier Hernández, alias Chicharito, heeft Real Madrid een plek bij de laatste vier van de Champions League bezorgd. De Koninklijke sloeg pas in de slotfase toe, nadat Atlético vlak daarvoor met tien man verder moest: 1-0.

De thuisploeg wilde in de beginfase het spel wel maken. Atlético liet dat toe, maar zodra Real in de buurt kwam van het doel, werd er sterk en collectief verdedigd. De kansen waren dus schaars in de openingsfase. Javier Hernández, de vervanger van de geblesseerde Karim Benzema, kreeg een paar kansjes, maar schoot de bal in het zijnet en kopte even later net over.

Atlético beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, maar kwam er een enkele keer uit. Een afstandsschot van rechtsback Jesús Gámez werd prima gekeerd door Iker Casillas. Vlak voor rust had Cristiano Ronaldo op voorsprong moeten zetten, maar de Portugese sterspeler kreeg het niet voor elkaar doelman Jan Oblak te verschalken. De jonge goalie onderscheidde zich net als in de heenwedstrijd.

Nog geen vijf minuten na de rust had Hernández een dot van een kans. De Mexicaanse spits werd fraai bediend door Isco, maar Chicharito schoot de bal met zijn linker rakelings voorlangs. Ook Sergio Ramos kreeg een goede kopkans, maar hij kopte recht in de handen van Oblak. Atlético kwam slechts één keer in de buurt van Casillas. Arda Turan bediende Koke, die de bal net niet genoeg richting mee kon geven.

Het werd hierna steeds grimmiger. Sterker nog, Arda Turan kreeg de rode kaart. Aanvankelijk kreeg hij geel, maar dat pikte hij niet, waarna hij verhaal kwam halen bij scheidsrechter Felix Brych. De middenvelder pakte zijn handen vast en daar was Brych niet van gediend. Hij kreeg nog eens geel en dus rood.

Real wist dat het nu moest toeslaan om geen verlenging te krijgen. Twee minuten voor tijd gebeurde het ook. James Rodríguez stuurde Ronaldo slim weg, die nam aan en legde de bal terug op Chicharito. De spits hoefde de bal alleen nog maar in te schieten. En zo werd Oblak toch nog geklopt. Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Brych voor het einde van de wedstrijd. Real dus naar de laatste vier van het miljoenenbal.

Door: Rijcko Treep