22.04.2015 23:35

Hernández:"Mijn doelpunt is voor iedereen"

Javier Hernández moest lang wachten op zijn kans, maar toen die woensdag kwam greep de Mexicaan hem met beide handen aan. De huurling van Manchester United schoot Real Madrid naar de halve finales van de Champions League, met een laat doelpunt tegen Atlético Madrid (1-0). "Het was mijn beurt om te scoren", jubelde Hernández, die mocht spelen omdat Gareth Bale en Karim Benzema geblesseerd waren. "Mijn doelpunt is voor iedereen."

De kleine aanvaller uit Mexico, die met zijn bijnaam Chicharito op zijn shirt speelt, was de gevaarlijkste man in het Estadio Santiago Bernabéu. Hernández bezorgde de titelverdediger in de Champions League op aangeven van Cristiano Ronaldo de overwinning. "Atlético was een waardige opponent. Maar godzijdank zijn wij de waardige winnaars", zei de emotionele Mexicaan.

De Mexicaan stond dit seizoen in de competitie twee keer in de basis, in de Champions League één keer vaker. In beide competities samen maakte hij vijf goals. Ook vond hij één keer het net in de Copa del Rey.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner