28.04.2015 16:26

Blunderende Dante: "Ik ben Pep erg dankbaar"

Dante (l.) doet er alles aan om Jackson Martínez (m.) af te stoppen tijdens het Champions League-duel FC Porto - Bayern München. (15-04-2015)
Dante (l.) doet er alles aan om Jackson Martínez (m.) af te stoppen tijdens het Champions League-duel FC Porto - Bayern München. (15-04-2015)

Dante is Pep Guardiola eeuwig dankbaar voor het vertrouwen. De Braziliaan staat er goed op bij de Spaanse trainer, zelfs toen hij in de fout ging tegen FC Porto hield Guardiola vertrouwen. 

Guardiola had net voor het duel met Porto gezegd het liefste wel 1.000 Dantes te willen hebben. Een uitspraak die uiteindelijk pijnlijk werd. Dante ging in de kwartfinale van de Champions League in de fout tegen Porto (3-1 verlies). "Dat was niet makkelijk voor mij", blikte Dante terug samen met Sport1.de. "Het was mijn fout en het was mijn verantwoordelijkheid. Het was mentaal erg zwaar voor me."

Op dat moment stapte Guardiola naar Dante toe en gaf hem vertrouwen. Het terugduel met FC Porto (6-1 winst) werd Dante gepasseerd, maar daarna kreeg hij 'gewoon' weer zijn basisplek terug. "Dat gaf me extra kracht", aldus de verdediger. "Hij zag dat het niet makkelijk was voor mij. Ik had drie goede wedstrijden en toen kwam het duel met Porto. Ik was erg teleurgesteld, omdat het een belangrijk duel was."

Dante gaat verder: "De coach heeft mij geholpen en we hebben er veel over gesproken. Hij kan op mij bouwen. Een fout als deze kan gebeuren, maar ik heb gevochten en ben positief gebleven. Dat is de enige manier hoe ik het team kan helpen."

In het terugduel won Bayern met 6-1 van FC Porto. Dante speelde de afgelopen vier Bundesliga-duels en lijkt, net als het kampioenschap van Bayern, verzekerd te zijn van zijn plek centraal achterin. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner