05.05.2015 22:36

Titelprolongatie ver weg voor matig Real

Juventus-spits Carlos Tévez kan de vuisten ballen nadat hij de Italianen in de Champions League op voorsprong heeft gezet tegen Real Madrid. (05-05-2015)

Juventus kan volgende week met een goed gevoel afreizen naar Madrid voor de return in de halve finale van de Champions League. De Italianen wonnen in Turijn met 2-1, waardoor titelprolongatie ver weg is voor Real Madrid.

Juventus begon goed aan het treffen met Real Madrid. De Italianen hadden tijdens het eerste half uur het meeste balbezit en waren de bovenliggende partij. Real Madrid was in de beginfase vooral ontzettend slordig in de passing. De voorsprong voor Juventus na acht minuten spelen was dan ook terecht. Iker Casillas bracht in eerste instantie redding op een poging van Carlos Tévez, maar de Spaanse goalie had geen antwoord op de rebound van Álvaro Morata: 1-0.

Juventus bleef het initiatief nemen, totdat Cristiano Ronaldo plotseling de gelijkmaker produceerde. Op aangeven van James Rodríguez kopte de Portugees in de 27e minuut raak: 1-1. Daarna nam Real Madrid het heft in handen. De Madrilenen zochten de aanval en kwamen via James bijna op voorsprong. Op aangeven van Isco kopte de Colombiaan echter op de lat.

In de beginfase van de tweede helft werd er weinig gevoetbald. Juventus maakte veel overtredingen, waardoor het tempo uit de wedstrijd verdween. Real Madrid bleef aanvallen, maar het was Juventus dat in de counter toesloeg. Tévez ontsnapte aan de aandacht van de Madrileense defensie, maar werd uiteindelijk bijgehaald door Dani Carvajal. De verdediger beging desalniettemin een overtreding op Tévez in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Martin Atkinson besloot de bal op de stip te leggen. De Argentijn schoot vervolgens hoogstpersoonlijk vanaf elf meter de 2-1 tegen de touwen.

Met een 2-1 voorsprong op zak kreeg Juventus weer meer zelfvertrouwen, maar grote kansen werden er tijdens het tweede bedrijf niet gecreëerd. In de slotfase ging Real Madrid op jacht naar de gelijkmaker, maar was het Juventus dat gevaarlijk werd in de counter. Er werd niet meer gescoord in Turijn, waardoor Real Madrid volgende week in eigen huis een 2-1 achterstand moet goedmaken.

Door: Jurre Hermans