12.05.2015 22:39

Barça ondanks nederlaag naar finale in Berlijn

MSN doet het weer! Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar zorgen samen voor de doelpunten tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League. De Braziliaan scoort twee keer. (12-05-2015)
MSN doet het weer! Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar zorgen samen voor de doelpunten tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League. De Braziliaan scoort twee keer. (12-05-2015)

FC Barcelona staat op 6 juni in de finale van de Champions League. Dinsdag zegevierde Bayern München met 3-2 in eigen huis, maar dit bleek niet voldoende om de 3-0 zege van Barça in Camp Nou ongedaan te maken. Slechts korte perioden was het spannend in München.

Vanaf het eerste fluitsignaal barste het duel los. Bayern München wilde een vroege treffer produceren om zo de ruime nederlaag in Barcelona goed te maken. Medhi Benatia opende de score na ruim vijf minuten spelen. Hij kopte bij de tweede paal een hoekschop binnen. Marc-André ter Stegen kon niet voorkomen dat Bayern vroeg op voorsprong kwam. Kort hiervoor had Ivan Rakitić het tweeluik al kunnen beslissen, maar Manuel Neuer redde de thuisploeg.

Lang kon Bayern niet genieten van de voorsprong, want na een kwartier kwam FC Barcelona alweer langszij. De geprezen aanval van de Spanjaarden liet zich gelden. Lionel Messi gaf een weergaloze steekpass op Luis Suárez. Hij dook daardoor op voor Neuer. De andere aanvaller, Neymar, liep met Suárez mee en kreeg de bal van de Uruguayaan. De Braziliaanse vleugelaanvaller kon de bal voor open goal binnen tikken. Een fantastische aanval, die werd bekroond met een doelpunt.

Via Thomas Müller en Robert Lewandowski kreeg Bayern daarna mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar beide spitsen hadden het vizier niet op scherp staan. Neymar had dat wel, want hij zorgde met zijn tweede goal voor de 1-2 voorsprong. De goal, die viel na een half uur spelen, werd opnieuw voorbereid door Suárez. Opnieuw was hij dus de aangever en Neymar de afmaker.

Ook na de tweede treffer van FC Barcelona gaf de grootmacht uit München niet op. Bastian Schweinsteiger en wederom Lewandowski kwamen in scoringspositie. Beide keren voorkwam ter Stegen een doelpunt met goed keeperswerk. De ruststand was dus 1-2 in het voordeel van Barcelona en dat mocht Bayern zichzelf aanrekenen. De ploeg was niet effectief genoeg en dat was Barcelona juist wel.

Na een uur spelen maakte Lewandowksi de 2-2. Hij zette met een fraaie voetbeweging Javier Mascherano op het verkeerde been, waarna hij de bal keurig in de hoek plaatste. Hier liet hij zien dat hij een topspits is. De treffer gaf de thuisploeg vertrouwen. Dit leidde een kwartier voor tijd tot de 3-2 voorsprong. Schweinsteiger kreeg de bal pardoes voor de voeten op de rand van het strafschopgebied. Hij legde de bal vervolgens klaar voor Müller en hij schoot de bal in de verre hoek. In blessuretijd sprongen Neymar en Messi nog slordig om met een niet te missen kans. Dit had de nederlaag nog kunnen voorkomen.

Ondanks de nederlaag gaat Barça naar de finale op 6 juni in Berlijn. Woensdagavond wordt duidelijk wie de opponent zal zijn. Juventus verdedigt in Madrid een 2-1 voorsprong op Real. Een El Clásico als Champions League-finale behoort tot de mogelijkheden.

Door: Jari Wesselink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner