19.05.2015 16:18

"Talent Barça wordt Juventus te machtig"

Hristo Stoichkov denkt dat Barcelona simpelweg teveel aanvallend talent heeft dat het het Champions League-duel met Juventus hoogstwaarschijnlijk zal winnen. De Bulgaarse spits ziet hen in ieder geval als topfavoriet. 

Stoichkov won de Europa Cup I met Barcelona in 1992 en denkt dat de Catalanen dit seizoen opnieuw zullen winnen. "Barcelona zal winnen van Juventus", zegt hij tegen het Bulgaarse televisiezender Al Primer Toque. Stoichkov doelt dan vooral op het aanvallende trio. "Lionel Messi is uitzonderlijk goed. Naast hem staan dan nog Luis Suárez en Neymar. Maar laten we niet vergeten dat achter hen nog acht goede spelers staan die ervoor zorgen dat Barcelona echt een team is."

Trainer Luis Enrique heeft een belangrijke rol in het succes van de Catalanen. "Hij heeft een goede en heldere visie. Hij is een goede coach voor Barcelona. Zelfs toen technisch directeur Andoni Zubizarreta wegging wist hij het team op de rails te houden. Dat is knap", zo is de mening van Stoichkov. "Hij is ook een geweldig persoonlijkheid. Als hij binnenkomt in de kleedkamer dan moet er wel iets bijzonders gebeuren."

Real Madrid 
Als Barcelona-legende heeft Stoichkov natuurlijk ook iets te zeggen over de huidige situatie bij Real Madrid. Iker Casillas wordt uitgefloten, maar ook trainer Carlo Ancelotti zit op de schopstoel. "Iker verdient niet wat er nu met hem gebeurd. Hij wordt uitgefloten, terwijl mensen dankbaar moeten zijn voor wat hij heeft gedaan voor de club", zegt Stoichkov. "Datzelfde geldt voor Ancelotti. Hij is een hele goede coach. Ik hoop dat hij blijft bij Real Madrid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner