20.05.2015 22:33

Thuram: "Barça speelt als kleine kinderen"

Twee legendarische aanvoerders van Barcelona. Alessandro Del Piero (l.) letterlijk in gevecht met Carles Puyol (r.).
Twee legendarische aanvoerders van Barcelona. Alessandro Del Piero (l.) letterlijk in gevecht met Carles Puyol (r.).

Voor Lilian Thuram is het duel tussen Juventus en FC Barcelona bijzonder. Hij speelde voor beide teams en kijkt daarom ook uit naar de finale van de Champions League. 

De Franse verdedigers ziet dat het duel ook een strijd is tussen twee verschillende speelstijlen. "Juventus wil de bal niet hebben. Zij willen alleen maar doelpunten maken", opent hij zijn analyse voor Mundo Deportivo. "Voor mij maakt het niet uit wie er wint. Degene die het meest sterk is die mag winnen. Dat vond ik ook als voetballer. Als de tegenstander sterker was dan kon ik een verlies accepteren."

Thuram gaat verder met zijn vergelijking tussen de twee teams. "Barça houdt er van wil de bal hebben. Juventus wil eerst defensief goed staan en zullen ze erg geduldig spelen. Zij hebben de bal niet nodig om opeens uit het niets een doelpunt te maken. Daar leven ze voor."

Toch gaat het hart van Thuram sneller kloppen als hij Barcelona ziet spelen. "Zij spelen natuurlijk heel anders. Het is erg leuk om Barça te zien spelen. Zij spelen altijd met zoveel plezier. Het lijkt alsof het kleine kinderen zijn die gaan voetballen, zo veel enthousiasme straalt er vanaf. Messi ook. Hij is van wereldklasse en hij wordt steeds beter en beter." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner