30.05.2015 13:32

"Memphis en ik mochten elkaar eerst niet zo"

Memphis Depay is blij na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel PSV Eindhoven - Heracles Almelo. (10-05-2015)
Memphis Depay is blij na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel PSV Eindhoven - Heracles Almelo. (10-05-2015)

Quincy Promes en Memphis Depay zijn twee buitenspelers die elkaar regelmatig tegenkwamen in de jeugdopleiding. Het tweetal kon echter niet met elkaar door één deur toen ze jonger waren. 

Echter is dat nu verleden tijd. Promes vertelt tegen De Telegraaf dat de twee de 'ruzie' hebben bijgelegd. "Memphis is een heel goede vriend van me. We begrijpen elkaar goed en kunnen goed met elkaar praten en lachen. Het is wel grappig dat we elkaar vroeger niet zo mochten", aldus Promes.

Promes legt ook uit hoe het kwam dat de twee elkaar niet mochten. Het was een kwestie van status. "In de jeugd was Memphis het mannetje bij PSV en ik het mannetje bij FC Twente. We wilden altijd van elkaar winnen en dat ging er heftig aan toe. Maar nu zijn we maatjes. We zijn trots op elkaar, dat we het allebei hebben geflikt, en ik vind het geweldig voor hem dat hij zo'n schitterende transfer heeft gemaakt." 

Promes en Depay blijven echter wel concurrenten. Bij het Nederlands elftal strijden zij allebei voor de positie van linksbuiten. Door de afwezigheid van Arjen Robben is het ook mogelijk dat beide spelers worden opgesteld. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner