31.05.2015 23:04

Ajax beschermd in Europa dankzij Lazio Roma

Ajax heeft in de voorrondes van de Champions League een beschermde status in de derde voorronde en in de play-offs. Dit komt omdat Lazio Roma zondagavond de derde plek veiligstelde in de Serie A. Hierdoor gaat die ploeg de Champions League in.

Lazio en SSC Napoli vochten zondagavond met elkaar voor de derde plek in de Italiaanse competitie. Bij winst van Napoli ging die ploeg de voorronde van de Champions League in. Op de Europese ranglijst staat Napoli boven Ajax, waardoor de Napolitanen in dat geval de beschermde status van de Amsterdammers afpakten. Lazio staat onder Ajax op de Europese ranglijst, waardoor deze ploeg onbeschermd is in de voorrondes van de Champions League. De ploeg van Stefan de Vrij won in een spannende wedstrijd met 4-2.

Door de geplaatste status kan Ajax in de derde ronde ploegen als Panathinaikos, Rapid Wien, Sparta Praag en Young Boys treffen. In de play-offs kan Lazio de tegenstander zijn, maar ook AS Monaco. De onttroonde landskampioen werd dit jaar tweede in de Eredivisie en moet daardoor de voorrondes overleven om zich bij kampioen PSV te voegen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner