02.06.2015 11:03

Advocaat stuurt open sollicitatie naar België

Ronald Koeman (l.) en Dick Advocaat hebben een vrolijk onderonsje voor de competitiewedstrijd Sunderland - Southampton. (02-05-2015)
Ronald Koeman (l.) en Dick Advocaat hebben een vrolijk onderonsje voor de competitiewedstrijd Sunderland - Southampton. (02-05-2015)

Onlangs wist Dick Advocaat het Engelse Sunderland te behoeden voor degradatie. De oefenmeester besloot echter om daarna te vertrekken om verder te gaan als bondscoach. Mogelijk trekt Advocaat naar België.

De huidige bondscoach van de 'Rode Duivels', Marc Wilmots, gaat mogelijk vertrekken. De Belg is namelijk één van de kandidaten om aankomend seizoen FC Schalke 04 te trainen. Advocaat, die in het verleden kortstondig bondscoach van België was, staat open voor een baan bij de Belgische voetbalbond. "Daar sta ik inderdaad open voor, al is het nog niet aan de orde", aldus Advocaat tegenover Voetbal International. 

"Dat is pas het geval als Wilmots weg is", vervolgt Advocaat, die in het verleden zeven maanden als bondscoach van België fungeerde. "Destijds ben ik vertrokken omdat ik een goede aanbieding kreeg vanuit Rusland, niet omdat ik geen perspectief meer zag." Advocaat was in het verleden ook bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Rusland en Servië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner