07.06.2015 09:54

Van Persie: "Allemaal verantwoordelijk voor"

Robin van Persie kijkt met vertrouwen uit naar het EK-kwalificatieduel met Letland van vrijdag. De voorhoedespeler blijft positief gestemd, ondanks de 3-4 nederlaag eerder tegen de Verenigde Staten. 

"We hebben een stuk of acht, negen kansen gecreëerd. Dan doe je het aanvallend goed", reageert de speler van Manchester United tegenover NUsport. "We hadden alleen meer moeten scoren. De mogelijkheden waren er om uit te lopen naar 4-1 en later naar 4-2. Het hoeft niet eens erg te zijn dat dit niet lukte, maar vervolgens kregen we nog twee goals om de oren. Daarvan ben ik wel geschrokken."

Het ging de aanvaller te ver om de schuld volledig bij de verdediging neer te leggen. "We vallen samen aan, maar verdedigen ook samen. We waren hier allemaal verantwoordelijk voor, niet alleen de achterste vier. We moeten de beelden nog analyseren om te zien wat er allemaal niet goed ging, maar ik constateerde ook dat zij er te makkelijk doorheen liepen bij ons."

"Laten we alleen niet vergeten dat de VS ook goed counterden. Die Michael Bradley is gewoon een goede speler, hij maakte de juiste keuzes op een paar cruciale momenten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner