08.06.2015 09:55

Keiharde kritiek: "Oranje leek nergens op"

Georginio Wijnaldum houdt Amerikaans international Timmy Chandler van zich af. (05-06-2015)
Georginio Wijnaldum houdt Amerikaans international Timmy Chandler van zich af. (05-06-2015)

Willem van Hanegem heeft weinig goede woorden over voor het Nederlands elftal dat met 3-4 van de Verenigde Staten verloor. Vooral de verdediging moet het ontgelden. De Kromme wist niet wat hij zag.

"Tijdens de wedstrijd van Oranje, afgelopen vrijdagavond, tegen de Verenigde Staten ging er veel mis in de passing. Heb je Bruma gezien? Martins Indi?", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Wanneer beseffen zulke jongens eens dat ze de kwaliteiten niet hebben voor zo'n diepe bal? Stop daar mee!"

Van Hanegem omschreef het team van bondscoach Guus Hiddink in één zin: "Oranje leek nergens op", aldus het clubicoon van Feyenoord. "In de opstelling hadden we drie middenvelders, maar eigenlijk stond er op het veld maar een, Clasie, die overigens ook niet goed speelde. Maar de ene andere middenvelder, Van Persie, liep vooral naast Huntelaar en de ander, Wijnaldum, was ook overal en nergens."

"En dan die verdediging: Bruma werd kampioen met PSV, Indi met Porto en de twee backs spelen in de Premier League. Maar het oogde zo instabiel. Waarom corrigeren ze elkaar niet? Weet je, ik zou ze als speler de klere schelden: Waar ben je mee bezig?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner