08.06.2015 22:28

Sneijder blij met nederlaag: "Zijn nu scherp"

Wesley Sneijder denkt dat de nederlaag tegen de Verenigde Staten het Nederlands elftal goed zal doen. Hierdoor zal het extra scherp naar Letland afreizen voor het EK-kwalificatieduel komende vrijdag.

De middenvelder merkt dat veel spelers eigenlijk toe zijn aan vakantie. "Maar in plaats van denken aan Ibiza, Miami of weet ik veel wat staan we nu op scherp voor de wedstrijd tegen Letland van vrijdag", zegt Sneijder in gesprek met Helden Online. "Dat was niet het geval als we met 4 of 5-1 hadden gewonnen van de Verenigde Staten. Nu zijn we op de vingers getikt en weten we waar we aan toe zijn voor vrijdag."

Sneijder durft zelfs te zeggen dat de nederlaag juist goed is voor het team. "Dit heeft iedereen op scherp gezet. Het is ook een goede les dat we de laatste tien minuten hebt meegemaakt. De ene kant van het elftal wilde vooruit en de andere kant wilde die voorsprong verdedigen. Naar mijn mening moet er één strijdwijze komen waar we allemaal achterstaan."

Oranje heeft maandagochtend met elkaar het duel met de Verenigde Staten geanalyseerd en daarbij is elkaar de waarheid vertelt. Sneijder weet dat Oranje dan ook een missie heeft. "We moeten naar Letland gaan om te winnen en dat gaan we ook doen. Het zou raar zijn als we daar niet kunnen winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner