10.06.2015 12:15

Nederlandse arbiters steken de grens over

Scheidsrechters Björn Kuipers fluit voor een overtreding. (07-03-2015)
Scheidsrechters Björn Kuipers fluit voor een overtreding. (07-03-2015)

Meerdere Nederlandse arbiters zijn door de UEFA aangesteld voor interlands. Het betreft zowel de EK-kwalificatie als de oefenwedstrijden. De KNVB heeft de aanstellingen woensdag bekendgemaakt.

Björn Kuipers is door UEFA aangesteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd Denemarken – Servië van aanstaande zaterdag. Hij wordt in Kopenhagen geassisteerd door Sander van Roekel en Angelo Boonman. De vierde man is Charl Schaap en Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn aangesteld als vijfde en zesde official. 

Voor Kuipers betreft dit zijn 91ste internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn zevende aanstelling voor een EK kwalificatiewedstrijd. De laatste keer dat een thuiswedstrijd van Denemarken onder leiding stond van een Nederlander was 27 mei 2010. Toen had Bas Nijhuis de leiding over de oefeninterland tussen Denemarken en Senegal.

Naast zijn rol als zesde official aanstaande zaterdag heeft Richard Liesveld zelf de leiding over de oefeninterland tussen Frankrijk onder 
21 en Paraguay onder 21 op 16 juni in Besançon in Frankrijk. Hij zal geassisteerd worden door Bas van Dongen en Dave Goossens. Het is voor Liesveld zijn 27ste internationale aanstelling als scheidsrechter. 

Danny Makkelie leidt vanavond om 20.45 uur de oefeninterland tussen Duitsland en Amerika in het Rhein Energie Stadion in Köln. Hij wordt in Köln geassisteerd door Hessel Steegstra en Mario Diks. Kevin Blom is de vierde official. Dit is voor Makkelie de 23ste internationale aanstelling als scheidsrechter.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner