11.06.2015 19:04

Opstelling Nederlands elftal is nu al bekend

Gregory van der Wiel (r.) reageert zijn frustratie tijdens Nederland tegen de Verenigde Staten af met en pittige tackle op Mix Diskerud. (05-06-2015)
Gregory van der Wiel (r.) reageert zijn frustratie tijdens Nederland tegen de Verenigde Staten af met en pittige tackle op Mix Diskerud. (05-06-2015)

Guus Hiddink heeft donderdag zijn opstelling voor de kwalificatiewedstrijd tegen Letland bekendgemaakt. De bondscoach kiest ervoor om drie verdedigers te vervangen ten opzichte van de verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten.

Gregory van der Wiel, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Jetro Willems staan ditmaal voor Jasper Cillessen, in plaats van Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jeffrey Bruma en Daley Blind. Martins Indi blijft dus wel staan, Daley Blind schuift een plekje op richting het middenveld, waar hij in zijn laatste jaar bij Ajax ook veelvuldig werd gebruikt, net als in de Premier League bij Manchester United.

De veranderingen in de verdediging komen niet onverwachts, aangezien er na de verloren interland tegen de Verenigde Staten een lading kritiek op de achterste linie ontstond. Oranje verloor in de Amsterdam ArenA met 3-4, nadat het na ruim vijftig minuten nog op een 3-1 voorsprong was gekomen via Memphis Depay.

De linksbuiten staat opnieuw in de basisopstelling tegen Letland en vormt de aanval samen met Klaas Jan Huntelaar, Luciano Narsingh en Robin van Persie als valse spits. Wesley Sneijder maakt de basisopstelling van het Nederlands elftal compleet. De middenvelder speelt dan zijn 115e interland.

De interland tegen Letland staat vrijdagavond op het programma en is voor Oranje belangrijk in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap. Het Nederlands elftal staat momenteel op de derde plek, met vijf en zes punten achterstand op de nummers één en twee.

Opstelling van het Nederlands elftal: Cillessen, Van der Wiel, Martins Indi, De Vrij, Willems; Blind, Sneijder, Van Persie; Narsingh, Huntelaar, Depay.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner