11.06.2015 19:59

Feyenoord gaat fans beter in de gaten houden

De fans van AS Roma in De Kuip voor het Europa League-duel met Feyenoord. (26-02-2015)
De fans van AS Roma in De Kuip voor het Europa League-duel met Feyenoord. (26-02-2015)

Als het aan algemeen directeur Eric Gudde ligt, gaat Feyenoord in de komende jaren het toezicht op de supporters verhogen. Meer camera's, suppoosten en netten voor de tribunes zijn voor het directielid van de Rotterdammers een optie.

Dit laat Gudde weten in een gesprek met RTV Rijnmond. Deze stelling van Gudde volgt na een uitspraak van de UEFA, waarbij Feyenoord veroordeeld werd tot het spelen van één Europese wedstrijd zonder publiek en twee boetes met een totale waarde van honderdduizend euro. Deze straf werd uitgedeeld na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Feyenoord - AS Roma. 

"Toen werden er voorwerpen op het veld gegooid. Dit ondanks verzoeken vooraf en tijdens de wedstrijd. Ik heb nog lang de hoop gehad dat een beroep op 'normaal doen' en sociale controle dit probleem in zou dammen, maar dat blijkt ijdele hoop", kijkt Gudde terug op die wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. 

Het idee om te werken aan een betere beveiliging rondom het publiek van Feyenoord komt op tijd, aangezien de club werkt aan de realisatie van een nieuw(er) stadion. Er heerst nog steeds onduidelijkheid over wat er nou precies gaat gebeuren met De Kuip.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner