13.06.2015 10:58

2,5 miljoen televisiekijkers zien Oranje winnen

Memphis Depay probeert het met een omhaal tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)
Memphis Depay probeert het met een omhaal tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)

Ruim twee miljoen mensen hebben vrijdagavond ingeschakeld op NPO 3 om de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland te zien. De Nederlanders wonnen met 2-0 in Riga, waardoor directe kwalificatie nog tot de mogelijkheden behoort.

Volgens de Stichting KijkOnderzoek schakelden 2.586.000 mensen in om de wedstrijd te bekijken. Daarmee was NPO 3 de populairste zender op de vrijdagavond. Het NOS Journaal van 20.00 trok de 1,2 miljoen kijkers, terwijl ook ruim één miljoen mensen bleven kijken naar de nabeschouwing.

Oranje moest winnen van Letland om uitzicht te houden op de eerste of tweede plek in de kwalificatiegroep voor het Europees Kampioenschap 2016, dat gehouden wordt in Frankrijk. Door de eerdere resultaten lagen IJsland en Tsjechië flink voor op Oranje, maar door de overwinning op Letland is het verschil tussen Nederland en Tsjechië weer drie punten. Nummer één IJsland staat vijf punten voor op het Nederlands elftal, dat de volgende kwalificatiewedstrijd tegen de Scandinaviërs speelt. Deze wedstrijd wordt in september afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner