13.06.2015 19:50

Ajacied beslissend voor Polen in kwalificatie

Arkadiusz Milik heeft het scoren weer vrolijk opgepakt nadat een blessure hem lang aan de kant hield in de Eredivisie. De Ajacied werd geselecteerd voor het nationale elftal van Polen en was belangrijk voor zijn land in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016.

Milik zorgde een kwartier na rust namelijk voor de eerste treffer in de wedstrijd tegen Georgië. De aanvalsleider krulde vanaf de zestien de bal in de lange hoek met zijn sterke linkerbeen. Vlak voor tijd maakte Robert Lewandowski een eind aan alle spanning door in een heel rap tempo een hattrick te maken. Bij twee van die treffers leverde Milik de assist. Door de overwinning blijft Polen in een sterke groep met onder andere Duitsland en Schotland koploper, met veertien punten. De Schotten speelden gelijk tegen Ierland, waardoor Polen op rozen zit. Duitsland komt later op de avond in actie tegen het nietige Gibraltar en kan daarmee het verschil tussen nummer één Polen weer één punt maken.

Ajax huurde Milik dit seizoen van Bayer Leverkusen, maar enkele maanden geleden maakten de Amsterdammers bekend dat ze de optie tot koop in huurcontract hebben gelicht. Hierdoor staat de spits tot medio 2019 onder contract bij Ajax. Milik scoorde dit jaar al vier keer in de kwalificatiereeks en was in zijn eerste seizoen in Nederland ook elf keer trefzeker in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner