13.06.2015 22:41

Griekenland lijdt nederlaag tegen Faeröer

Het Griekse voetbalelftal heeft zaterdag zijn rampzalige reeks in de EK-kwalificatie voortgezet. Op bezoek op de Faeröer-eilanden leed de ploeg een pijnlijke nederlaag: 2-1. Na zes kwalificatiewedstrijden staan de Grieken zonder overwinningen onderaan in groep F van het kwalificatietoernooi.

Middenvelder Hallur Hansson opende in de 32e minuut de score namens de thuisploeg. Brandur Olsen maakte in de 70e minuut de beslissende treffer. Sokratis Papastathopoulos zorgde zes minuten voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet meer baten.

Bovenin de groep speelden Noord-Ierland en Roemenië gelijk. In Belfast kwamen de twee teams in negentig minuten niet tot scoren (0-0). Door het gelijkspel behoudt Roemenië met veertien punten uit zes wedstrijden de leiding in de poule, één punt voor de Noord-Ieren. Hongarije, dat eerder op de dag Finland met 1-0 klopte, volgt met elf punten op de derde plaats.