15.06.2015 14:02

Van Hanegem: "Daar moeten we mee stoppen"

Robin van Persie scoorde niet tegen de Letten, maar speelde zestig minuten lang wel een sterk duel als nummer 'tien'. (05-06-2015)
Robin van Persie scoorde niet tegen de Letten, maar speelde zestig minuten lang wel een sterk duel als nummer 'tien'. (05-06-2015)

Klaas Jan Huntelaar en Robin van Persie kunnen niet samenspelen. Dat is althans de mening van Willem van Hanegem. De oud-voetballer heeft zich vrijdagavond gestoord aan de 'samenwerking' tussen Huntelaar en Van Persie.

"Bij Oranje bleek vrijdagavond weer eens dat Huntelaar en Robin van Persie niet samen kunnen spelen", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Daar moeten we nu eens echt mee gaan stoppen, anders wordt het probleem groter en groter. Zij zijn allebei geen types die denken: 'Vandaag doe ik voor jou mijn best.' Het zijn beide spitsen die zelf graag willen scoren. Dat mag, maar voetbal mag geen wedloop worden tussen twee spitsen."

"Huntelaar is altijd een egoïstische spits geweest", vervolgt 'De Kromme' zijn betoog. "Maar Robin van Persie is van oorsprong een aanvallende middenvelder. Tot hij op een dag begon te scoren. Dat heeft hem in zijn greep gekregen. Jammer, want ik heb in hem altijd een sierlijke nummer 10 gezien, maar hij werd dus spits en dat is jammer voor ons voetballiefhebbers."

"Waarschijnlijk dacht hij dat hij nog belangrijker zou worden als hij een scorende spits werd. En dat is natuurlijk ook zo. Maar als middenvelder kun je ook scoren. Die kansen zouden vanzelf op zijn pad zijn gekomen. Het is heel erg dat iemand met zijn kwaliteiten nu als spits zo loopt te sukkelen en koste wat het kost doelpunten wil maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner