17.06.2015 17:40

Fischer aanvalsleider bij openingswedstrijd

Viktor Fischer in actie tijdens het competitieduel van Jong Ajax met FC Eindhoven. (03-04-2015).
Viktor Fischer in actie tijdens het competitieduel van Jong Ajax met FC Eindhoven. (03-04-2015).

Ajacied Viktor Fischer begint bij aanvang van het eerste duel van U21 Euro 2015 in de basis bij Denemarken. Tsjechië, het thuisland en tegenstander van Denemarken vanavond, moet zonder twee belangrijke spelers aantreden.

Viktor Fischer kende, na dertien maand eruit te hebben gelegen met een slepende blessure, een prima rentree. De Deense aanvaller knokte zich terug in het eerste elftal van Ajax en ook bij de Deense nationale ploeg lijkt hij zijn oude niveau weer terug te hebben gevonden. Fischer staat ook vanavond tegen Tsjechië in de basis en wel als centrale spits. Fischer wordt geflankeerd door Rasmus Falk en Yussuf Poulsen.

Het organiserende land van U21 Euro 2015, de Tsjechische Republiek, moet het vanavond in de eerste wedstrijd gelijk zonder twee belangrijke spelers doen. Oud-Vitesse speler en tevens aanvoerder van de thuisploeg Tomáš Kalas en spits Václav Kadlec zijn beide geschorst. Daarom bestaat het centrale duo achterin bij Tsjechië uit Jan Baránek en Jakub Brabec. Jan Kliment neemt de plek van Kadlec in en staat dus in de punt van de aanval. Kliment is officieel geen centrale spits, maar aangezien Kadlec de centrale aanvaller is, moest er worden geschoven. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner