20.06.2015 19:51

Tsjechië walst over kansloos Servië heen

Jan Kliment is door het dolle heen na het scoren van de 0-1 tijdens Jong Servië - Jong Tsjechië op het EK onder 21. (20-06-2015)
Jan Kliment is door het dolle heen na het scoren van de 0-1 tijdens Jong Servië - Jong Tsjechië op het EK onder 21. (20-06-2015)

De supporters van Tsjechië hebben zaterdagavond een uitstekende wedstrijd gezien van het gastland van het Jeugd EK. Na te hebben verloren in het openingsduel moest gewonnen worden van Servië. Met een 4-0 overwinning voldeed Tsjechië ruimschoots aan de verwachtingen en maakt het zich met veel zelfvertrouwen op voor de laatste wedstrijd van de groepsfase.

Tsjechië had absoluut geen problemen om op gang te komen tegen Servië. Vanaf de eerste seconde was het rennen en vliegen geblazen van de Tsjechen en drukten ze de opponent met de rug tegen de muur. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste bal in het doelnet lag. Matěj Hybš sneed op een slimme manier de zestien in en legde vanaf de achterlijn de bal goed terug. Voor Jan Kliment was het een koud kunstje om vanaf vijf meter toe te slaan. Een minuut later liet de spits zelfs een goede kans op de verdubbeling liggen, want oog in oog met de keeper faalde de voorhoedespeler.

De Tsjechen drukten in de periode na de treffer het gaspedaal nog wat verder in. Servië werd helemaal zoek gespeeld en zag dat Václav Kadlec op de lat schoot. De verdediging van Servië wist even niet waar het moest zoeken en stond ook een tweede treffer van Kliment toe. Op de inzet van Jiří Skalák bracht de goalie redding, maar op de rebound was de keeper kansloos. Pas vlak voor rust liet Servië zich een keer zien met een aardig schot van Miloš Jojić, maar direct daarna stichtte Tsjechië alweer gevaar in de persoon van Martin Frýdek. Het was tegengehouden geblazen voor Servië.

Servië kwam ogenschijnlijk scherp uit de rust. Toch viel het al snel weer in dezelfde verdedigende fouten als voor de theepauze. Dat was goed te zien op het moment dat de achterste linie dacht Kliment buitenspel te zetten. Dat ging hopeloos mis, waarna de goalgetter alleen richting de keeper ging. Hij omspeelde de sluitpost en schoof de bal beheerst in het lege doel. Een paar minuten later zag hij hoe teamgenoot Frýdek een voorzet ineens uit de lucht nam en daarmee de stand op 0-4 in het voordeel van Tsjechië zette.

In de slotfase lag de controle volledig bij Tsjechië en ging het op zoek naar nog een treffer. Servië probeerde waar het kon het achterin dicht te houden en niet nog meer doelpunten te incasseren. Daardoor bleef het bij vier doelpunten voor het gastland. Tsjechië maakt zich met veel zelfvertrouwen op voor de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland. Servië staat nog een duel met Denemarken te wachten.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner