23.06.2015 14:31

Toch twee Go Ahead-fans mee naar Boedapest

Go Ahead Eagles neemt op 9 juli toch twee supporters mee naar Boedapest voor de Europese confrontatie met Ferencváros TC. De Hongaarse club moet die thuiswedstrijd voor straf achter gesloten deuren spelen, wat betekent dat ook Go Ahead geen fans mag meenemen. Met een handige constructie zorgt de club uit de Jupiler League ervoor dat twee van hen toch in het stadion kunnen zitten.

Henk de Haan kreeg vorige week als winnaar van een supportersquiz een geheel verzorgde reis aangeboden naar de Europese uitwedstrijd van zijn favoriete club. Vlak na de koppeling maandag in de eerste voorronde van de Europa League aan Ferencváros, hoorde De Haan echter dat de wedstrijd zonder publiek wordt gespeeld.

Om de onfortuinlijke prijswinnaar toch mee te kunnen nemen naar Boedapest, heeft de clubleiding van Go Ahead Eagles besloten om De Haan én zijn vrouw tijdelijk op te nemen in het bestuur. De ploeg uit Deventer mag namelijk wel een beperkt aantal officials meenemen naar de wedstrijd.

De club heeft er zelfs een officieel bericht voor gemaakt op de website. "Go Ahead Eagles heeft hem de prijs uitgereikt en wil er vanzelfsprekend alles aan doen de belofte naar hem waar te maken. Daarom is sinds gistermiddag goed gekeken naar manieren waarop Henk de Haan toch, samen met zijn vrouw (al jarenlang vrijwilliger bij de supportersvereniging), mee kan naar Hongarije. Daar Go Ahead Eagles wel een beperkt aantal officials van de club zelf mee mag nemen, is besloten Henk de Haan vanmiddag om 16:00 uur welkom te heten in het bestuur van Go Ahead Eagles", aldus het statement op de clubsite.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner