01.07.2015 09:41

Winter baalt: "Waar zijn we nou mee bezig?"

Aron Winter kijkt toe hoe zijn Oranje U19 speelt tegen Servië U19. (23-05-2015)
Aron Winter kijkt toe hoe zijn Oranje U19 speelt tegen Servië U19. (23-05-2015)

Aron Winter snapt niks van de Nederlandse clubs. De trainer van Oranje U19 speelt het Europees Kampioenschap in Griekenland, maar hoeft niet te rekenen op medewerking van de Nederlandse teams.

Winter krijgt diverse spelers van Feyenoord, Vitesse, AZ en Ajax bijvoorbeeld niet mee in verband met de voorbereiding. "Natúúrlijk snap ik de argumenten van clubs die voorrondes Europees voetbal spelen, met jongens die vorig jaar al basisspeler waren of daar dicht tegenaan zitten. Dan baal ik, maar heb ik alle begrip", zegt hij tegen De Telegraaf. "Er zijn clubs die spelers niet willen meegeven omdat ze in de voorbereiding hun partij elf tegen elf willen completeren. Dan denk ik: waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?"

De bondscoach van Oranje U19 baalt ervan dat hij niet met zijn sterkste selectie kan afreizen. "We hebben een groot voetbalsymposium gehad - met alle trainers, technisch directeuren en hoofden jeugdopleiding - en willen de kwaliteit en de opleiding in Nederland verbeteren. Iets waar we allemaal achterstaan. Als clubs dan niet meewerken aan het afstaan van spelers, dan hebben we ergens met elkaar de slag gemist."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner