22.07.2015 14:58

Gouweleeuw volgt Gudelj op als aanvoerder

Jeffrey Gouweleeuw is door AZ Alkmaar-trainer John van den Brom benoemd tot nieuwe aanvoerder. Hij volgt daarmee de vertrokken Nemanja Gudelj op.
Jeffrey Gouweleeuw is door AZ Alkmaar-trainer John van den Brom benoemd tot nieuwe aanvoerder. Hij volgt daarmee de vertrokken Nemanja Gudelj op.

Jeffrey Gouweleeuw volgt Nemanja Gudelj op als aanvoerder van AZ Alkmaar. Trainer John van den Brom heeft de 24-jarige verdediger officieel benoemd tot aanvoerder.

En dat vindt de speler een grote eer. Gouweleeuw wordt als nieuwe captain geïnterviewd op de clubsite van AZ. "Ik zit hier nu twee jaar, heb altijd alles gespeeld en ben belangrijk geweest. Op een gegeven moment zie je het wel een beetje aankomen, maar het is altijd afwachten tot je bevestiging krijgt van de trainer", aldus de verdediger die trots is om de band te dragen. "Het is natuurlijk een vorm van waardering."

Daarmee is Gouweleeuw de opvolger van Nemanja Gudelj. Hij vertrok naar AFC Ajax en liet daarbij de vacature van aanvoerder achter. Gouweleeuw wenst echter geen vergelijking te trekken met zijn voorganger. "Elk persoon is anders en iedereen vult het op zijn eigen manier in. Je kunt niet de ene aanvoerder met de andere vergelijken. Het belangrijkste is dat je goed in de gaten houdt dat je een voorbeeld bent voor de andere jongens. Helemaal zo’n jonge groep moet je op sleeptouw nemen."

De allereerste grote uitdaging voor AZ en Gouweleeuw is het Europa League-duel met het Turkse Medipol Başakşehir F.K.. AZ moet die winnen om in de race te blijven voor Europees voetbal. "Ik verwacht dat het zware wedstrijden voor ons worden. Ik heb wat Turkse vrienden die me een beetje over de ploeg hebben geïnformeerd. Het is een goed team met veel ervaring en fysieke kracht", zo weet de kersverse captain. "Het tegenovergestelde van ons. Voetballend moeten wij beter zijn, dus we moeten zorgen dat we niet in de duels komen. De groepsfase halen is de eerste doelstelling. We hebben twee jaar geleden gezien hoe mooi het was om uiteindelijk de kwartfinale tegen een club als Benfica SL te halen. Dat soort wedstrijden wil je spelen, dus we gaan zeker voor de groepsfase."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner