28.07.2015 09:01

Ajax gewaarschuwd: "Wordt niet makkelijk"

Ajax moet woensdagavond in de derde voorronde van de Champions League flink aan de bak. Dat denkt althans Bernard Schuiteman, hoofdscout van Rapid Wien en oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Utrecht.

"Rapid Wien onderschatten zou erg onverstandig zijn", vertelt Schuiteman in gesprek met De Telegraaf. "Het wordt niet makkelijk voor Ajax. Als ik het nu moet inschatten, geef ik Ajax 50,1 en Rapid 49,9 procent kans."

"Het voordeel voor de spelers van Rapid is dat ze afgelopen weekeinde al aan de competitie zijn begonnen, met een 3-0 zege op SV Ried. Fenerbahçe, bijvoorbeeld, is een stuk minder ver in de voorbereiding, die 'wij' dus al hebben afgesloten. Dat fitheidaspect moet je niet onderschatten. Evenals het feit dat er na de tweede plaats van vorig seizoen geen basisspeler is vertrokken."

Schuiteman kent de sterke punten van Ajax. "Ik heb heel veel respect voor Davy Klaassen", vervolgt Schuiteman. "Die jongen heeft ongelooflijke stappen gezet en weet zonder bal het zestienmetergebied van de tegenstander te penetreren. Dat is een wapen. En jongens als Viktor Fischer en Anwar El Ghazi hebben extra kwaliteiten, kunnen uit het niets iets creëren. Dat soort spelers zie je in Oostenrijk niet zo vaak."

"Ajax is in Europa nog steeds een grote naam en het elftal herbergt een aantal goede spelers, maar Ajax is lang niet meer zo sterk als in de jaren negentig. Destijds was de groep superieur en werd uitgerekend in Wenen tegen AC Milan de kroon op het werk gezet. Een misplaatst superioriteitsgevoel zal nu dodelijk zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner