28.07.2015 22:18

Debutant Van Persie gelijk met Fenerbahçe

Robin van Persie heeft zijn debuut bij Fenerbahçe niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Turkse club moest voor eigen publiek tijdens het eerste duel met Shakhtar Donetsk in de derde voorronde van de Champions League genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Van Persie, de grootste aanwinst van 'Fener' deze zomer, kwam in de 68e minuut als invaller in het veld. De aanvoerder van topschutter aller tijden van het Nederlands elftal kon zich tijdens zijn korte eerste optreden in het Sükrü Saracoglu-stadion van Istanbul echter niet onderscheiden.

Van Persie, overgekomen van Manchester United, sloot enkele dagen geleden pas aan bij de groepstraining. De nieuwe nummer 11 van Fenerbahçe is nog niet topfit en startte daarom op de bank tijdens de eerste confrontatie met Shakhtar. Van Persie werd massaal toegejuicht door het publiek in het Sükrü Saracoglu-stadion van Istanbul toen hij in de 68e minuut Moussa Sow mocht vervangen.

Volgende week woensdag volgt de beslissende return in Oekraïne. Shakhtar is voor zijn thuiswedstrijden uitgeweken naar het westelijk gelegen Lviv, vanwege de onrustige situatie in Donetsk.

Bekijk hier enkele hoogtepunten van Robin van Persie in het duel met Shakhtar

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner