29.07.2015 23:50

Gudelj: "Het zure gevoel overheerst alles"

AFC Ajax heeft een 0-2 voorsprong weggeven. Rapid Wien komt in één helft terug tot een 2-2. Nemanja Gudelj (m.) baalt zichtbaar, evenals Davy Klaassen (r.). (29-07-2015)
AFC Ajax heeft een 0-2 voorsprong weggeven. Rapid Wien komt in één helft terug tot een 2-2. Nemanja Gudelj (m.) baalt zichtbaar, evenals Davy Klaassen (r.). (29-07-2015)

Ajax verspeelde woensdag een 2-0 voorsprong tegen Rapid Wien, wat betekent dat de ploeg volgende week nog vol aan de bak moet. Nemanja Gudelj vertelt aan de remise een nare bijsmaak over te houden.

"We moesten ons voorbereiden op een team dat iets anders ging doen", laat de middenvelder van Ajax weten aan Voetbal.com. Na 45 minuten stonden de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong, waardoor er logischerwijs een ander Rapid Wien uit de kleedkamer kwam. "Niet een team dat zoals in de eerste helft terug gaat zakken, maar een team dat druk gaat zetten, meer vooruit gaat voetballen en opportunistischer gaat spelen", treurt Gudelj na.

"Het zure gevoel overheerst alles. Je komt op een 2-0 voorsprong in de eerste helft en dan maken ze de 2-1 in een periode waarin we terugzakken." Een kwartier voor tijd ging het voor een tweede keer mis in het Ernst-Happel-Stadion, toen Joël Veltman een vrije trap inleverde en Robert Berić optimaal profiteerde door de 2-2 te maken. Toch wil Gudelj niet spreken over een drama.

"Gefaald is een groot woord, we hebben niet echt gefaald. Je haalt toch een punt en je scoort twee keer in een uitwedstrijd. Op zich is het resultaat niet heel slecht, maar gezien het feit dat je met 2-0 voor komt in de eerste helft en je de bovenliggende partij bent, dan is het natuurlijk wel zuur dat je de punten weggeeft."

Op 4 augustus wacht de return in Amsterdam, waarbij Ajax genoeg heeft aan een doelpuntloos gelijkspel om door te bekeren in de voorronde van de Champions League.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner