29.07.2015 21:16

Van den Brom: "Ik hoop dat Emre speelt"

AZ trainer John van den Brom kijkt verslagen toe hoe zijn ploeg verliest tegen FC Utrecht. (08-03-2015)
AZ trainer John van den Brom kijkt verslagen toe hoe zijn ploeg verliest tegen FC Utrecht. (08-03-2015)

Donderdagavond speelt AZ Alkmaar tegen Medipol Başakşehir F.K. in de voorronde van de Europa League. Sterspeler Emre Belözoglu is een twijfelgeval, maar AZ-trainer John van den Brom hoopt dat hij er bij is. 

Emre speelde in zijn carrière voor Galatasaray, Inter Milan, Newcastle United, Atlético Madrid en Fenerbahçe. De Turkse international is licht geblesseerd en is een twijfelgeval. "Hij is een grote ster. Misschien niet als trainer, maar als voetballiefhebber hoop ik dat hij speelt", zegt Van den Brom tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Dat respect voor grote voetballers is typisch Turks, overal speelt wel iemand die wat voor het Turkse voetbal heeft betekend."

De Nederlander heeft zelf twee verrassingen in petto. Hij nam Aron Jóhannsson op in de selectie van AZ, maar ook jeugdspeler Achille Vaarnold. "Achille heeft een goede voorbereiding gespeeld en daarom heb ik hem erbij genomen. Aron is goed teruggekomen uit Amerika. Hij is fit en maakte een gretige indruk. In overleg met hem heb ik daarom besloten om hem op te nemen in de selectie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner