29.07.2015 22:18

Gehavend Vitesse: "Veel kwaliteit verloren"

Vitesse-trainer Peter Bosz laat zich horen tijdens het play-offduel PEC Zwolle - Vitesse. (21-05-2015)
Vitesse-trainer Peter Bosz laat zich horen tijdens het play-offduel PEC Zwolle - Vitesse. (21-05-2015)

Het is onzeker of Maikel van der Werff donderdagavond voor Vitesse in actie kan komen in de uitwedstrijd tegen Southampton. De verdediger arriveerde niet helemaal fit in Engeland voor de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League.

Van der Werff is één van de nieuwe gezichten bij de club uit Arnhem, die afscheid nam van dragende spelers als Jan-Arie van der Heijden, Davy Pröpper, Marko Vejinović en Bertrand Traoré. Trainer Peter Bosz heeft de zware taak om zijn ploeg zo snel mogelijk als een hecht team te laten spelen.

Coach Bosz zag Lewis Baker en Isaiah Brown overkomen van Chelsea. Nathan, eveneens gehuurd van de topclub uit Londen, is nog niet inzetbaar tegen Southampton. "We hebben veel aan kwaliteit verloren", beseft trainer Bosz, die nog niet kan beschikken over de geblesseerde Arnold Kruiswijk en Renato Ibarra. "Dat kunnen we opvangen als we als een ploeg gaan voetballen. We spelen tegen een geweldige tegenstander. Dit is een mooi affiche."

Trainer Ronald Koeman gaf eerder al aan dat door die vele wisselingen Vitesse moeilijk in te schatten is. "Die spelers hebben ze vervangen met jonge talenten van Chelsea. Dat betekent normaal gesproken dat ze tijd nodig hebben om een team te worden, maar de spelers die Vitesse gehaald heeft zijn erg talentvol", aldus de trainer van Southampton. 

Desalniettemin gaat Koeman voor de overwinning. "Spelen in de Europa League is voor iedereen een grote uitdaging. Als club streef je het hoogste na. We kijken er naar uit om Europees te spelen en denken er klaar voor te zijn. Met Southampton spelen in Europa en het goed doen is de volgende stap."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner