30.07.2015 20:23

Southampton met vijf oud-Eredivisionisten

Ronald Koeman start met maar liefst vijf oud-Eredivisiespelers in de basis van Southampton FC. De ploeg neemt het op tegen Vitesse in de derde voorronde van de Europa League.

Maarten Stekelenburg maakt zijn officiële debuut voor The Saints. De doelman wordt voor één jaar gehuurd van Fulham en hoopt bij Southampton veel speelminuten te maken. Ronald Koeman geeft hem het vertrouwen. Eerste keus van het vorige seizoen, Fraser Forster, is zwaar geblesseerd. In de tussentijd krijgt Stekelenburg zijn kans.

Niet alleen Maarten Stekelenburg maakt zijn officiële debuut. Jordy Clasie start ook in de basis. De middenvelder kwam over van Feyenoord en maakt een der mate goede indruk dat hij James Ward-Prowse naar de bank verwijst. Met Maya Yoshida, Graziano Pèlle en Dušan Tadić staan er daarom vijf oud-Eredivisiespelers bij Southampton in de basis. Cuco Martina zit op de bank.

Bij Vitesse staan er enkele oud-Premier League spelers in de basis. Onder andere Chelsea-huurlingen Lewis Baker en Isaiah Brown starten op het middenveld van Vitesse en moeten het vertrek van Marko Vejinović en Davy Pröpper zo goed mogelijk op zien te vangen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner