03.08.2015 21:55

Update: Nog maar een paar kaarten voor Ajax

Ajax neemt het volgende week op tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League en de Amsterdammers kunnen rekenen op de steun van het publiek. Het stadion zal zo goed als uitverkocht zijn aankomende dinsdag.

De teller staat inmiddels op 48.000 verkochte kaarten, zo meldt De Telegraaf. Met nog een paar dagen te gaan, waaronder het weekend, lijken de resterende kaarten ook snel over de toonbank te gaan. Met een capaciteit van ruim 53.000 zijn er nog ongeveer vijfduizend kaarten te verkopen.

In de heenwedstrijd kwam Ajax op een 2-0 voorsprong tegen de Oostenrijkse tegenstander, maar de ploeg vergat door te drukken en liet Rapid Wien, dat toen met tien man stond, terugkomen tot 2-2. Desalniettemin heeft Ajax twee uitdoelpunten weten te scoren, waardoor de ploeg in het voordeel is in eigen huis.

Mocht Ajax winnen of via een gelijkspel de volgende ronde behalen, dan komt de ploeg uit in de play-offs voor de Champions League. In die ronde wacht een nieuw tweeluik, maar als Ajax dan wint, komt het net als landskampioen PSV uit in de groepsfase van de Champions League. Een bijkomend voordeel van de play-offs is dat de verliezers van die ronde instromen in de groepsfase van de Europa League.

Update: 03-08-2015 21:55:

Voor de wedstrijd Ajax - Rapid Wien zijn nog maar een paar kaarten te krijgen. Waar de teller voor het weekend nog op 48.000 stond, zijn er nu ruim vijftigduizend kaarten verkocht, zo meldt de Amsterdamse club via Twitter.

Op de clubwebsite vertelt Ajax dat de club een aantal kaarten terug heeft gekregen van de UEFA. In de Amsterdam ArenA is ruimte voor 53.000 toeschouwers, waardoor het stadion zo goed als vol zit tijdens de Europa wedstrijd van Ajax tegen de Oostenrijkse tegenstander. Op het spel staat een plek in de play-offs van de Champions League, wat ook een garantie geeft op een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

De wedstrijd staat dinsdagavond om 20.15 op het programma.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner