02.08.2015 21:41

Slowaakse leidsman tijdens Ajax - Rapid Wien

Ivan Kružliak is aangesteld als scheidsrechter bij de belangrijke wedstrijd van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers moeten na een 2-2 gelijkspel tegen Rapid Wien in Oostenrijk het karwei in eigen huis afmaken.

Kružliak is een onervaren, Slowaakse scheidsrechter, die dit seizoen zijn eerste wedstrijd in Europa fluit. De scheidsrechter floot nog nooit eerder een wedstrijd van Ajax of Rapid Wien. Kružliak moet zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League nog maken, maar een treetje lager floot hij al wel eens de zestiende finale van de Europa League tussen Inter en Celtic.

Voor Ajax staat er een boel op het spel in de Amsterdam ArenA. Met twee uitdoelpunten in Wenen heeft de Eredivisionist het voordeel, maar de Oostenrijkers lieten in eigen huis zien over een sterke, aanvallende linie te beschikken. De winnaar van het tweeluik meldt zich in de play-offs van de Champions League, waar nog maar één tweeluik tussen de clubs en een ticket voor de groepsfase van het kampioenenbal staat. 

Daarnaast zijn de verliezende ploegen in de play-offs van de Champions League zeker van een plek in de Europa League. Ajax kan aankomende dinsdag dus Europees voetbal veilig stellen. De wedstrijd begint om 20.15.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner