05.08.2015 20:09

Update: Van Persie niet bij selectie Fenerbahçe

Robin van Persie bedankt de aanwezige supporters van Fenerbahçe na zijn aankomst op het vliegveld. (12-07-2015)
Robin van Persie bedankt de aanwezige supporters van Fenerbahçe na zijn aankomst op het vliegveld. (12-07-2015)

Het lijkt erop dat Robin van Persie ook in zijn tweede officiële wedstrijd voor Fenerbahçe op de bank moet beginnen. De Nederlander maakte afgelopen maand de overstap naar de Turkse topclub, maar is nog niet wedstrijdfit.

Fenerbahçe  komt op dit moment uit in de voorrondes van de Champions League en daarin speelt de ploeg tegen het sterke Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. In de heenwedstrijd maakte Van Persie zijn officiële debuut voor zijn nieuwe werkgever, hij kwam twintig minuten voor tijd in het veld bij Fenerbahçe. Zijn komst maakte geen verschil, aangezien de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Volgens diverse Turkse media zal Van Persie ook tijdens de returnwedstrijd op de bank beginnen. De Nederlandse oud-speler van Feyenoord, Arsenal en Manchester United kwakkelt nog met zijn gezondheid, waardoor een basisplaats nog niet aan de orde is. 

Van Persie maakte afgelopen maand na twaalf jaar in de Premier League de overstap naar Turkije. De Nederlander kwam in de competitie tot 280 wedstrijden en scoorde daarin 145 keer.

Update: 05-08-2015 20:09:

Robin van Persie is vanwege een blessure helemaal niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Fenerbahçe. De nieuwe werkgever van de Nederlander staat in de voorronde van de Champions League tegen Shakhtar Donetsk.

Van Persie was in de heenwedstrijd al ingedeeld bij de wisselspelers, maar kon toen twintig minuten voor tijd nog wel zijn debuut maken voor de club. In Oekraïne zal dat echter niet gebeuren, omdat de Nederlandse spits buiten de selectie is gelaten.

Fenerbahçe kan in de uitwedstrijd goede zaken doen als het scoort, aangezien de heenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde. Bij de Turkse club staan spelers als Nani, Diego en Raúl Meireles wel in de basisopstelling. De winnaar meldt zich in de play-offs voor het kampioenenbal en is bij uitschakeling in die ronde ook al zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner