04.08.2015 12:12

Legia Warschau krijgt zege in gestaakt duel

Legia Warschau krijgt de winst toegewezen in het gestaakte duel in de derde voorronde van de Europa League met FK Kukësi. De Europese voetbalbond UEFA gaf de Poolse club een reglementaire 3-0 overwinning, meldde de UEFA dinsdag.

Het duel in de Albanese hoofdstad Tirana werd donderdag kort na rust gestaakt, nadat één van de spelers van de Poolse bezoekers was geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek richting het veld was gegooid. Ondrej Duda vierde in de 51e minuut met zijn ploeggenoten de 1-2 toen hij op zijn hoofd werd getroffen, naar verluidt door een steen. Hij werd snel weer opgelapt, maar de wedstrijd werd gestaakt.

De UEFA heeft besloten dat de Albanese ploeg daardoor verloren heeft. Bovendien moet FK Kukësi twee Europese thuiswedstrijden zonder publiek spelen en een boete van 70.000 euro betalen. Komende donderdag is de return in Polen.