04.08.2015 19:18

Gudelj maakt tegen Rapid plaats voor Fischer

Hoofdtrainer Frank de Boer heeft voor het Champions League-duel met Rapid Wien zoals verwacht voor Viktor Fischer gekozen in zijn basisteam. Ajax moet in eigen huis een 2-2 gelijkspel verdedigen tegen de club uit Wenen. Een doelpuntloos gelijkspel zal daarom volstaan voor de Amsterdammers.

De Boer wilde tijdens het heenduel ook al een beroep doen op Fischer. Op dat moment was de vleugelaanvaller niet fit genoeg en kwam Daley Sinkgraven op zijn plek te spelen. Daardoor ontstond op het middenveld een plek voor Nemanja Gudelj. Hij is nu het kind van de rekening geworden. Gudelj zal op de bank moeten plaatsnemen en Sinkgraven zakt een linie terug. Fischer zal naar alle waarschijnlijkheid zestig minuten meedoen.

Het elftal van Rapid Wien is op enkele plekken gewijzigd. Zo is Stefan Schwab niet van de partij vanwege zijn rode kaart in de eerste wedstrijd. Daarnaast moeten Philipp Schobesberger en Maximilian Hofmann genoegen nemen met een plek op de bank. De plekken van het drietal wordt ingenomen door Christopher Dibon, Louis Schaub en Srđan Grahovac.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner