07.08.2015 15:19

De Boer: "Hebben Kopenhagen uitgeschakeld"

Frank de Boer traint in het stadion van Rapid Wien. Hij bereidt zijn ploeg, AFC Ajax, voor op het duel met Rapid Wien.
Frank de Boer traint in het stadion van Rapid Wien. Hij bereidt zijn ploeg, AFC Ajax, voor op het duel met Rapid Wien.

AFC Ajax is gekoppeld aan FK Jablonec voor de laatste voorronde van de Europa League. Trainer Frank de Boer weet weinig van de tegenstander.

De Boer gaf op de persconferentie voorafgaand aan het duel met AZ Alkmaar toe dat Jablonec een onbekende tegenstander is voor hem. "We weten dat Jablonec van FC Kopenhagen heeft gewonnen. We hadden met Ajax het liefst op het hoogste podium geacteerd, maar de Europa League is ook belangrijk", zo zegt De Boer. "We moeten drie wedstrijden per week blijven spelen."

Afgelopen week kreeg Ajax een dreun te verwerken. Het verloor over twee duels in de voorronde van de Champions League van Rapid Wien. Toch meent De Boer dat zijn ploeg klaar is voor de seizoensopener tegen AZ. "Ajax focust zich volledig op AZ, een ploeg die alles voetballend oplost. Vorig jaar was de uitwedstrijd tegen AZ één van onze betere wedstrijden", zo weet De Boer die de titel dit jaar wil binnenslepen. Hij voert daar de druk wel voor op. "Ik durf het wel aan om deze selectie in potentie de beste ooit te noemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner