17.08.2015 11:30

Kuipers fluit play-off duel van Ajax-beul

De Nederlandse toparbiter Björn Kuipers is woensdag de leidsman in de play-off voor de Champions League tussen SK Rapid Wien en Shakhtar Donetsk. Hij fluit zijn 92e internationale wedstrijd.

Het is zijn 34e aanstelling in de Champions League, meldde de KNVB maandag. Kuipers floot in 2014 de finale van de belangrijkste Europese clubcompetitie. Het Oostenrijkse Rapid Wien drong door tot de play-offs door Ajax uit te schakelen in de derde voorronde.

Kuipers zal het duel in Oostenrijk leiden samen met Nederlandse assistenten. "Hij wordt tijdens deze wedstrijd geassisteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De vierde man is Charl Schaap, Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn aangesteld als vijfde en zesde official", zo noteert de KNVB op de website. 

Kuipers heeft ervaring op Champions League-niveau. Zo floot hij vorig seizoen op 11 maart 2015 nog het duel tussen Chelsea FC en Paris Saint-Germain. Overigens is Kuipers ook de laatste arbiter die een duel van Rapid floot.Op 12 december 2013 had hij de leiding tijdens de wedstrijd tussen Dynamo Kiev en Rapid Wien.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner