19.08.2015 11:41

Van den Brom heeft wijziging in petto bij AZ

Trainer John van den Brom heeft mogelijk plannen met verdediger Derrick Luckassen als AZ donderdag op bezoek gaat bij het Roemeense Astra in de play-offs van de Europa League. Hij denkt dat de geboren Amsterdammer wellicht voor meer balans in het elftal van de club uit Alkmaar kan zorgen.

AZ incasseerde in de eerste twee competitiewedstrijden tegen Ajax (0-3) en Excelsior (2-2) maar liefst vijf tegentreffers. Het elftal van trainer John van Brom was in de vorige ronde wel twee keer te sterk voor Istanbul Basaksehir (2-1 2-0). Astra verraste het Engelse West Ham United in de derde voorronde van de Europa League (2-2 2-1).

Het sportieve speeltje van miljardair Ioan Niculae gaat na zeven speelronden aan kop in de Roemeense competitie. De omstreden eigenaar kan niet volledig genieten van de recente successen van zijn club. Hij kreeg in april een celstraf van 2,5 jaar omdat hij in 2009 de verkiezingscampagne van de socialistische partij illegaal zou hebben gefinancierd.

Bij AZ gloort niet alleen een basisplaats voor Luckassen. Joris van Overeem lijkt zich ook op te mogen maken voor een terug in de favoriete elf van zijn trainer Van den Brom. Het meespelen van het duo zou wel een ten koste kunnen gaan van Dabney dos Santos en Thom Haye. Nieuwelingen Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brežančić maken nog geen deel uit van de selectie van AZ, dat Astra volgende week donderdag in Alkmaar ontvangt.

ANP

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner