24.08.2015 09:44

Van Hanegem ziet teveel Ajacieden bij Oranje

Willem van Hanegem als coach van Team Ricksen tijdens de benefietwedstrijd voor Fernando Ricksen, die te maken heeft met de spierziekte ALS. (25-5-2014)
Willem van Hanegem als coach van Team Ricksen tijdens de benefietwedstrijd voor Fernando Ricksen, die te maken heeft met de spierziekte ALS. (25-5-2014)

Willem van Hanegem heeft zijn vraagtekens gezet bij de voorlopige selectie van Oranje. Hij vindt dat er teveel spelers van AFC Ajax in zitten, zo laat hij duidelijk blijken.

Kenny Tete en Jaïro Riedewald waren de meest verrassende namen in de selectie van Oranje. Van Hanegem snapt niet waarom er niet meer Feyenoorders zijn opgeroepen. "Zondag zag ik Van Beek goed spelen, hij is een echte verdediger", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Terwijl de jonge spelers van Ajax zich juist lieten uitschakelen door Rapid Wien. Toen werd gezegd dat ze nog te jong waren, maar nu zitten ze bij Oranje."

"Misschien wil Danny Blind er maar één Feyenoorder bij hebben, Terence Kongolo dus. Daryl Janmaat, ook zoiets. Waarom is hij niet geselecteerd?", gaat hij verder. "Echt, ik zeg dit niet omdat ik voor Feyenoord ben, maar ik snap het niet. Zo'n Janmaat is toch best een aardige verdediger?"

Van Hanegem denkt dat Blind een voorkeur heeft voor Ajacieden. "Het lijkt wel alsof de bondscoach voor de een andere maatstaven heeft dan voor de ander. Het kan niet anders dan dat hij verschillend kijkt naar de spelers. En als je het dan toch zo wil doen, leg het ons dan uit. Want nu blijf ik zitten met het idee dat er andere belangen spelen."

Bekijk hier de voorlopige selectie van Oranje

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner